Sommarens viktigaste datum är nu inbokade..

Sommarens viktigaste datum är nu inbokade..

Ikväll blev det klart, det jag så länge velat fått klart. Biljetter till Öland Roots och Peace and love har nu inhandlats, nu återstår endast Putteiparken plåten hihi
Det är ju så att Turbonegro måste ses under deras enda festivalspelning, och det måste ske på PIP.
Kalle Bahh som skymtar upptill, kommer jag skåda två tre gånger innan sommaren blir höst !
En sommar utan Kalle Baah är ingen sommar, och en Kalle Baah utan sommar är ingenting det heller.
Nu ska jag lägga mig i sängen och sluta ögonen!

Och till sist, Vila I Frid kära Mormor.
Jag tänker på dig..

25/4 - 08 En dag av sorg..

25/4 - 08  En dag av sorg..

Nu har det hänt igen, det som man aldrig vill ska hända.
En högt älskad familjemedlem har lämnat oss, 25 april 2008 blir ihågkommen som en sorgens dag.
Mormor somnade in och lämnade ett obeskrivligt tomrum efter sig !
Overkligt är ordet som passerar i mitt huvud, en vidrig känsla av maktlöshet.
Kommer aldrig glömma dig, kommer alltid älska dig.
Vila i frid.

Livet rullar på i önskad eller oönskad takt..

Livet rullar på i önskad eller oönskad takt..

" Livet är som en spark på påsen, medans tuffa bilar åker fort på Gelleråsen. Det som är positivt då är att city inte är packat med truckers och andra Bad ass mother fuckers. "
Så löd mitt första och egentligen enda försök till låtskriveri, kom på det nu när jag ställde mig vid datorn. Nu har jag varit hemma i en vecka, och många tankar har passerat genom mitt köttiga huvud. Man släpper många saker som tynger en när man är på resande fot, det är bara materia man packar ner i 60 liters ryggsäcken. Ryggsäcken med erfarenheter och händelser lämnar man på flygplatsen, i ett sånt där hyrskåp.
Synd att man behöver hämta ut den när man kommer hem igen, man sätter på sig den och inom några dygn är man inne i rullarna igen. Inom några dygn är allt som det alltid varit, på gott och ont.
Ikväll har jag varit hos min vän David och tittat på fotboll, gårdagkvällen tillbringade jag i Löfbergs Lilla Arena i Karlstad. Där bjöd Mark Knopfler på en minnesvärd konsert, att han bjöd är inte riktigt ! Men konsten kan man inte värdera, den njuter man .

Nu ska jag sova..
Och livet, ja det rullar på i sin takt.

Ciao

Är hos bror i Dalarna, och har det bra !

Ja jag är här, skall till en kompis till brorsan ikväll och grilla och ta några kalla !
Skriver mest för att berätta att Sverige är vackert och Dennisbrodern är en skön prick, har varit runt halva dalarna idag och sett diverse hålor.
Den ena vackrare än den andra =) Kort från trippen kommer levereras under morgondagen.
Nu ska jag duscha, sen fara med bilen till Gubbo. Där brorsans kompis Sören bor, där ska det umgås ikväll..

Vi höres !

Hemma i hemstaden, med delade uppfattningar..

Hemma i hemstaden, med delade uppfattningar..

Nu efter en mycket mödosam hemresa är jag hemma i mitt Karlskoga, med delade uppfattningar om vad som är det glamourösa livet. Så här ser jag ut hur som, ser ut som en blandning mellan Carles puyol och en sopgubbe !
Men det är inte mitt fel, det är Asiens.
Har en hektisk dag framför mig, skall fixa lite sponsorer till fotbollslaget och hälsa på diverse personer i min omgivning. För att säga några ord om resan så sammanfattar jag den som det absolut största äventyret i mitt 22-åriga liv, ganska självklart i och för sig. Jag som knappt varit utanför 70-skyltarna !
Träffade mycket trevliga människor på olika ställen, och det förgyller tillvaron. Även på resande fot.
De starkaste minnena fran resan var nog i slutändan ankomsten till Khaosan Road 19 februari, känslan är obeskrivlig av att ha två månader framför sig i främmande länder. Och inte någon kan stoppa dig, men också självklart det berörande besöket på S-21 och The Killing Fields.. Båten jag färdades i är tagen i hamn och ankare't sitter hårt fast i den dyiga havsbotten, men snart igen skall jag lätta på det och fara ut i världen igen. Skall bara samla lite energi först, det blir inte svårt efter denna upplevelse.
Nu ska jag ta mig an göromål i hemstaden, det är också intressant. Har nästan glömt hur man gör, här hemma =)

Kolla bilddagboken, där finns mina sista bilder..

Kärlek och Respekt från mig till er..

Den langa vantan pa flygplatsen, en dag att glomma..

Sitter nu pa suwarnahubi flygplatsen i Bangkok, den heter nagot i den stilen. Jag vet inte riktigt men jag tror det.
Har varit har sedan 9.18 imorse, och nu ar klockan 15.02. Tiden gar fort nar man har roligt, jag laser en hel del i min bok om Pol Pot och Cambodias historia. Den gor att timmarna gar fortare, inbillar jag mig i alla fall :o
Om ex antal timmar ar jag hemma i sverige igen, det skall bli skont att traffa far och sussi pa flygplatsen. Och tisdag kvall ar det fotbollstraning, precis som vanligt pa tisdagsommarkvallar ( ar det ett ord overhuvudtaget? ). Skall bli kul att komma in i fotbollslunken igen, det har man saknat. Det och nagra mer saker, men inte manga fler.
Internet ar inte billigt pa flygplatsen, 1 timme = 300 baht ( 60 sek ).Men det far tiden att ga, och tid ar ju som bekant pengar.
Nu ska jag sluta skriva, jag har en seg dag framfor mig. Du behover for forsta gangen pa tva manader inte vara avundsjuk pa min situation ?! Om du nu har varit det tidigare, vad vet jag.
Hemma i karlskoga runt 14 pa tisdag..
Ses da..

kram kram fran Bangkok

Inte blot an..

Inte blot an..



Kolla Bilddagboken.se > allemansland

Nu finns dar manga goda bilder, imorgon aker jag hem. Brynas kvar i elitserien, ingen direkt nyhet. Men anda.
Las ocksa inlagget under detta som jag skrev igar, bra bra.
Och jag ar inte blot an, kanske blir. Kanske inte.


Hej hej

Min resa ar "almost" over, som den engelsktalande hallaningen skulle sagt ?

Min resa ar almost over som den engelsktalande, hallaningen skulle sagt ? Har du sett mig sa har tidigare, platt tang heter uppfinningen ..

Nu ar jag i bangkok, resan lider mot sitt slut. Jag ar lycklig som en hemflugen grasparv, den lyckade resan ar ett faktum. Tiden gar verkligen fort nar man har roligt, och roligt har man nar tiden gar fort. Jag ar hemma i verkligheten pa tisdag, hemlangtan smyger sig pa alltmer. Det ar precis samma sak nar man ar pa stan och ar toalettbesoksugen, kroppen vet att det inte gar att utratta sina behov pa trottoaren sa den vantar talmodigt. Men nar man narmar sig hemmet, da ar det svart att halla sig. For da vet kroppen att det ar nara, det dar som den har langtat efter. Nar man inte kan fa nat ar det ingen anledning att langta, men nar man vet att man kan fa det finns det all anledning att gora det. Sa kanner jag nu, langtar efter att traffa Sussie. Langtar efter att aka och halsa pa Morsan, och naturligtvis krama om farsan pa arlanda. Broderna skall fa sig ett varsitt besok ocksa, den ena i smedjebacken. Den andra i Goteborg. Langtar efter att fa traffa dem och deras nara och kara, och sist men absolut inte minst. Vannerna, som man saknat under denna resa!
Men har verkligen varit skont att vara borta fran det "vanliga" livet ett tag, har ju ocksa traffat vanner har som jag tror jag kommer se fler ganger.
Igar hur som tog jag bussen 7.30 fran Siem Reap, 12 timmar senare var jag i Bangkok och Khaosan Road. Nar jag kopte biljetten skulle resan ta 10 timmar, men som alltid har nere sa ar ingen transport i tid till slutdestinationen. Formildrande under denna resa var att bussen fick punka innan thaigransen, inte sa konstigt nar man inte sag ut for alla vaskor och manniskor som var pa bussen. 30 personers buss utan lastutrymme under passagerarna, da packar Cambodia chaffisar lite overallt inne i bussen. och alla har tre vaskor var : )
Val framme i BKK som det avkortas sokte jag ratt pa ett billigt Guest House pa turistgatan, det skulle jag inte gjort.
Idag har det varit helt omojligt att korsa eller passera hela gatan, forsaljningen av vatten kanoner och pistoler har startat infor Nyarsfirandet som startar imorgon. Inte en manniska ar torr, man kan saga att hela huvudgatan ar en stor Ping-Pong show ..
Har tagit det mycket lugnt idag, last mycket i min nya bok, " Pol Pot's Leende ". Den ar mycket intressant, dock hade den inte varit halften sa intressant om jag inte besokt det omskrivna landet i tva veckor nyligen. Och besokt platserna som knyter boken samman. Jaaa...
Och under kvallen har jag shoppat ganska mycketstuffs, hittade tillslut byxorna jag sokt efter hela resan. De indisk inspirerade baggybyxorna som manga anvander sig av har nere, eller Turkgubbebrallor om du sa vill.. Och har idag inhandlat Per Thorns onskemal, en schysst reggae t-shirt.
Det ar en kul stad att shoppa i, enkelt, billigt och kvalite !
Nu ar klockan 22.09 hos mig i varmen, ska skriva nagra meningar till. Sen ska jag korsa krigszonen, maste gora det for att ta mig till min sang.
Nu har jag skrivit de dar meningarna, ha det bra sa ses vi snart. Hemma i varrika svedala.

Inga bilder kan dock leverreras, kanske imorgon. Datorerna har en tendens att sluta funka nar jag narmar mig, da trivs jag battre med min varmluftsugn hemma pa kilstavgen !

Ciao...Och kommentera, ja du vet.

Chopp o hej..

Chopp o hej.. 





image118



Hej pa er..

Kan ju borja med att forklara bilderna, de som behover forklaras vill saga.

Forsta lilla bilden: Min tuk tuk forare och numera van, i baten pa vag till Floating Village. Han fick lite klader av mig, han hade bara en troja sa jag tyckte han kunde fa lite. Vi at middag med hans polare igar och tog nagra kalla Anchor Beer ( 7 sek / sejdel ) ! Idag har vi varit vid ankor templen med tillhorande tempel..Trevligt var ordet.
Bild nr:2 ar ett av husen pa floating village, manniskorna dricker och skiter i samma vatten har.
Nr:3 ar krokodilfarmen som nagra vietnameser har pa floating village..
Nr:4 ar solnedgangen over floating.
Nr:5 ett av de vackraste templen jag sag idag, kan inte forestalla mig hur de gjorde nar de byggde detta !
Nr:6 ar Templet Angkor Wat, det templet de skyltar med och det storsta av dem !
Och sista ar som forsta bilden sjalvupptagna jag, denna gang framfor ett pampigt tempel..

Sa da var det gjort, bilddagboken kranglar sa jag fick lagga ut lite bilder har istallet.
Hoppas de duger =)
Som synes var jag igar eftermiddag pa Floating Village, en by med hus i vattnet utanfor Siem Reap.Otroligt rorande att se manniskor som har det som de, bor pa vattnet och skiter rakt ner i vattnet medans grannen fyller kosan och svaljer tio meter bort. Vi tog mopeden ut, cirka 45 minuter. Och sedan bat i ytterligare 20 minuter ut till sjalva bebyggelsen, och dar var vi mitt i allt elande.
Sjuka kontraster stotte jag ocksa pa, da manniskor fran staden och vietnameser fran vietnam hade byggt stora maktiga restauranger pa vattnet. Precis intill fattigdomen, nar vi lade till pa restaurangen stod det ungar och tiggde pa bryggan. Fattiga som fa.
Vi njot av solnedgangen pa restaurangen, tittade pa krokodilfarmen innan det var dags att ta sig inat staden igen.
Nar vi lade till med baten i land satt det ett gang gubbar och drack nagonting ur en vattenflaska, de sa till mig att satta sig bredvid dem. Flaskan forpassades till min hander och de bad mig smaka, och man ar ju inte dum. Sa illa kan det ju in te smaka, tanker man. Men nar jag fick vatskan i munnen var jag helt overtygad om att det var bensin jag inmundigat, innan jag hann tanka svalde jag. Som man gor.
Vi lamnade sallskapet, han i fram och jag i bak pa mopeden. Han korandes, jag spottandes.
Smaken satt kvar 45 minuter senare nar vi anlande till mitt rum, var da fortfarande overtygad om att jag druckit nat som inte var berusningsmedel.
Men kvallen gick och smaken forsvann, tuk tuk killen och jag at middag med tva av hans vanner. Senare pa kvallen odsla vi pengar pa Cambodias nationaldryck, Anchor beer. Kvallen gick, natten kom. Sejdlar tomdes, som om man aldrig gjort annat.

Dagen som nu ar forbi tillbringade jag pa Angkor Wat, en sanslos samling tempel i utkanten av Siem Reap.
Och ni ser sakert pa bilderna vad jag menar, sanslost.
Dagen startade med att Tuk Tuk killen vackte mig genom mitt fonster, jag minns att han skrek maku maku.
Han sjalv heter Morris och ar en trevlig liten prick, han kor tuk tuk i staden och hyr ett rum pa samma stalle som Marcus Conny. Vi hade en trevlig dag vid tempelbyn, han korde mig till olika tempel och slappte av mig. For att sedan leta upp narmsta hangmatta att lagga sig i, gardagen tog hart pa honom. Jag lovar, pa mig med forresten.
Sju och en halv timme av min dag agnade jag at tempel, man kan kopa 1,3 eller 7 dagars biljett. En dag kandes logiskt for mig, under de sista timmarna kokade min hjarna. Trodde jag skulle segna ihop nar jag entrade det sista och storsta  templet, Angkor Wat. Det var en maktig kansla att se alla dessa tempel idag, och det ar med handen pa hjartat enda gangen i mitt 22:ariga liv som jag fatt gashud av stenar. Skamt o sido, vissa av templen ar obeskrivligt maktiga.
Maste beratta om en kul handelse jag ej lyckades fa pa kort, efter det nast sista templet.
Jag och Morris lag i varsinn hangmatta pa en liten restaurang med plattak och plaststolar, och hangmattor da saklart. Inte for att detta har nagot med historien att gora, atminstande inte plattaket och plaststolarna.
Jag lag och hade precis slumrat till, nar jag vacktes av att en stor vit ko i svenskalg storlek stod cirka 3 dm fran mig och tittade pa mig. Och kossorna har ar inte sma, de ar enorma. Jag sprattla till som nat jag aldrig tidigare sett, och kossan satte fart och lopte rakt genom koket pa restaurangen. Det roliga ar att jag vart livradd medans personalen bara ryckte pa axlarna, leendes forstass. Men man har vant sig, kossor,tuppar,honor,ander,katter och hundar i restaurangkoken, och odlar med forstass. Tank om Masten hade det sa, da skulle inte jag ata flygande jacob dar i alla fall :)

Hur som haver, mina tva dagar som gatt har varit tva fina minnen att ta med sig hem till Charleswood !
Brynas vinner ikvall och ar i Elitserien aven nasta ar, Tackar Tackar..

Och som sist och gangen innan det, skriv en kommentar nar du last vad jag plitat samman..

CIAO



Nu sitter jag har igen, hockeyglad som aldrig forr =O

Nu sitter jag har igen, hockeyglad som aldrig forr =O idag blev jag tydligen i sidled..

Nu jar jag varit ute pa floating village, vilken kansla !!
Kan knappt skriva nu, har bara kinatecken pa tangentbordet..
ses senare eller imorrn, ar bjuden pa cambomiddag med min mopedforare nu..Scary =0
PUSS

Brynas vann, och leksand startar annu ett atertag....hihihihihiii

Tankte borja sammanfatta mitt aventyr..

Tankte borja sammanfatta mitt aventyr.. 

Tankte som sagt borja sammanfatta min resa, borjar med nagra mycket speciella ogonblick som ar svara att fa bort fran nathinnan..

* ankomsten till Kaosan road i bangkok, sa harlig kansla att sta dar i varmen. Och dessutom ha tva manader pa sig att utforska landet, med mera.

* nar jag traffade Sussi pa koh phangan, en kansla jag inte haft pa lange av vallust.

* dagen i Jeepen runt hela Koh Samui, med moro, forsberg och Ewe !

* tiden jag var ensam i Vang Vieng ( Laos ), en kuslig men fortrollande kansla att veta att man helt ensam bestammer vad som ska handa.

* forsta Olen pa tapp i Vientienne, later konstigt. Men den var gudagod.

* On si phan dhon i sodra Laos, dar jag traffade nagra riktigt trevliga personer. Som jag hoppas kunna halla kontakten med.

* pulsen i cambodias huvudstad, hade inte hort ett gott ord om landet. Men Phnom Penh's variation och stora utbud andrade min uppfattning om stallet.

* Besoket pa killing fields med tillhorande fangelse, sa vidrigt. Oskyldiga manniskor torterades till dods, och korde utanfor stan for att begravas alternativt mordas och begravas pa "The Killing Fields". I fangelset kom man sa nara verkligheten, man kunde rora vid sangarna de sista fjorton offren hittades vid. Vietnam's trupper tog sig in och tog over Phnom Penh city, da gjorde's upptackten. Fangelset med alla dokument av dodade hittades, men ocksa 14 uttorkade kroppar fastkedjade i cellsangarna..Usch ar inte ratt ord, men nagot.

* angela hoffmann, hon tillhor i och for sig de som jag skrev om pa Si Phan Dhon..
Ska forsoka besoka henne i Berlin i sommar, hon var en mycket speciell 67 aring !!
Hon levde det levande livet, och sadana manniskor gillar jag.

* stockholmstjejerna Johanna, Karin och Felicia var ocksa de mycket trevliga bekantskaper. Hoppas ocksa kunna besoka dem i den sa kallade kungliga huvudstaden i sommar. Kryddan av att resa sjalv ar att man ar mer oppen, lattare att fa kontakt med manniskor. Det kanns bra att jag fixade tiden sjalv, har faktist varit den basta tiden under resan. Man saknar dock vissa personer. ; ) 


Nu ska jag kopa nanting i 24:hours butiken runt hornet, och sedan lagga mig och kolla pa mitt kara West Ham !!
Brynas leder ocksa i detta nu mot Leksand med ett mal, 1-0 efter 2 perioder. Hoppas !

pa aterseende, och glom inte att kommentera mina inlagg =)

6 dagar kvar...Slutet ar nara, allting ar nara !

6 dagar kvar...Slutet ar nara, allting ar nara ! Bild tagen pa Koh Samui, kommer inte ihag av vem. Men det var val nan som tyckte ja va lacker !


Nu ar resan pa vag att rinna mig ur tassarna, men jag kanner inget av det. Kanns bara konstigt att jag om en vecka ganska precis, star pa stravallen for att trana mitt forsta fotbollspass pa tva manader !
Det blir en konstig upplevelse, men ocksa rolig givetvis. Duscha med polarna och allt det dar HAHA
Anlande till Siem Riep igar eftermiddag, nastan innan jag klivit ur bussen kom det fram en kille och fraga vad jag letade efter. Ooooo, guest house blev mitt svar. Jaha sa han, men jag ska ta en kaffe forst. Sa jag.
Da hanger jag med,sa han.
Vi gick och satt oss pa huvudgatan och bestallde en vannsinn kopp, problemet var att han var fran Australien. Nej nej, det var inte det egentliga problemet. Det egentliga problemet var att han pratade engelska valdigt fort och med en mycket speciell dialekt, om jag far skryta sa har jag inte haft nat problem med engelskan denna resa. Han fragade cirka 9 fragor i minuten och jag svarade pa alla, men vad jag svarade pa vet jag arligt talat inte. Vi satt dar i 23 minuter, och nar den 24:e passerat reste han sig upp och sade nanting. Troligtvis pa engelska, och pekade samtidigt pa bordet vi satt vid. Eller bordet jag satt vid, for han stod ju upp. Sen betalade han och sa nanting i stil med " tack for kaffet da", senare insag jag att han betalt for mitt kaffe med. Det pinsamma var att jag inte forstod det, inte ens lite.
Sa han maste trott att jag var antingen javligt oforskamd, eller javligt dalig pa engelska.
Och de tva har jag ju inte pa mitt saldo, inte vad jag markt ;- )
Efter den trista scenen traffade jag nagra svenskar som satt vid ett annat bord, eller -or for att vara korrekt.
- ar har banan och -or har gratta, det larde jag mig i grundskolan. Eller just innan.
De var mycket trevliga, kanske for att jag forstod vad de sa.
Skamt o sido, de var mycket trevliga. Och pa kvallen at vi mexicanskt tillsammans, pa en av de for manga restaurangerna i denna turistby. En trevlig afton, och mycket skont att prata svenska igen.

Jag gjorde ett Enter hopp ner hit, endast for att skilja dagrna at. Sa du inte borjar fundera.
Dagen idag har varit av det lugnaste slaget, vaknade klockan halv elva. Gick upp, och forpassade min lekamen till ett trevligt litet fik i narheten. Dar at jag min frukost, bestaende av Espresso,nybakt brod och en flaska vatten.
Hoppas man kan fora med sig matvanorna harifran till Kilstavagen, tror jag gatt ner ett gang kilo. Jag garderar med tror, blir ju pinsamt om det inte stammer overrens med verkligheten nar jag anlander Tisdag 15:e april..
Och inatt blir det West Ham - Pompey (som de tydligen kallas ) pa Truesport, och om inte tv:n pa rummet duger tar jag pa mig och ramlar in pa grannbaren. Dar vankas champions league ikvall, nagra konstiga lag jag inte kommer ihag namnt pa !

Ska bli kul att traffa er nar jag kommer hem, alla som jag gillar hemma i svedala..
missa inte bilderna pa bilddagboken, tyvarr gamla bilder. Kameran ar inte med mig.
Och. Glom inte att skriva en kommentar nar du last klart, och klart ar just har.



Ciao

Oj oj oj..

Nu vet jag pa ett ungefar hur en ratta kanner sig omringad av katter, har slagit lager i Pursat. En liten inskrankt stad mellan Phnom Penh och Angkor wat, kom hit for nagon timme sedan.
Gick en promenad genom stadens marknad, det skulle jag inte gjort. Kande mig faktist lite som Jesus eller nagon annan konstig figur, for forsta gangen i mitt liv. Jag strosade genom marknaden och manniskorna stod och gapade som om jag gick naken, men sa vitt jag vet hade jag bade shorts och linne pa mig. Markte for forsta gangen idag baksidan med cambodia, storstaderna ar turistvanliga. Men stader som denna ar allt annat an det namda, man kanner sig allt annat an valkommen. Kande ocksa kanslan av respektloshet, nar de pratar pa sitt sprak och skrattar bakom ryggen pa en. Jag hade bara valdigt svart att forsta vad det var som var sa kul for vissa, en absurd kansla.
Blir sangen tidigt ikvall..
Kanske skall skriva lite om min dag ocksa, den har inte varit flackfri.
Igar em bokade jag en Tuk-Tuk till mitt hotell, vi skulle ses 04.00 imorse utanfor entren. Och som bestammt sags vi dar klockan 04.00 imorse, alternativt 04.03 eller nat i den stilen. Men i alla fall.
Mitt mal var att ta mig med ett Bamboo train fran Phnom Penh till denna stad med namnet Pursat, bamboo train kan liknas vid vara dressiner. Fast gjort i bamboo tra.
Efter 40 minuters Tuk-Tuk fard var vi framme vid den s.k tagstationen, problemet var bara att foraren gett mig fel information. Taget gar inte forrans nasta vecka, det var inte annat att gora an att aka tillbaka till backpacker sraket jag kom ifran. Sedan akte jag med en annan Tuk-Tuk till busstationen mitt i phnom penh, klockan var 07.05 nar jag kom dit. Nasta avgang till Pursat var 10.45, inte vad jag behovde da =)
Jag fikade och tackade Nej till cirka 341 tiggare under de tre timmarna jag vantade pa bussen, och tackade Ja till tre koppar kaffe ! Jag somnade i stolen pa fiket med horlurarna i orat, ganska sliten efter att jag somnat 01.00 och vaknat 03.25. Det sistnamda var ju dock mitt eget fel, till fullo.
Bussen kom, och tre timmar senare var jag har. Tyvarr kunde inte heller Pursat andra mitt intryck av den har hemska sondagen, sa synd om mig.

Det har var en aterberattelse av min kanske enda riktigt risiga dag pa den har resan, den dagen skall ju komma den med. Och idag kom den.
Imorgon satter jag mig pa bussen till Battambang 07.30, hoppas den staden har mer att erbjuda. Eller en schysst restaurang i alla fall, nat som Pursat star utan.

Nu ska jag lagga mig och lasa Pol Pots Leende !

Heja Brynas ocksa, heja heja.

Ciaoao

Ville bara paminna...

Ville bara paminna...

... Om att jag besokte killing fields igar, och bilderna finns pa min bilddagboken.se > alias: allemansland .
Nu ska jag till stadens marknad, men forst till jarnvagsstationen och kolla vad det kostar att aka Bamboo train till siem riep.
En resa pa dressin, i 14 timmar  =) haha

Och snalla Brynas kor over Mora ikvall, allt blir sa mycket lattare da !!

Forsta dagen i Cambodias huvudstad avklarad, Phnom penh ar namnet. Fortrollande ar ordet !

Forsta dagen i Cambodias huvudstad avklarad, Phnom penh ar namnet. Fortrollande ar ordet !

Hej pa er igen..
Var nagra dagar sedan jag skrev nagot pa den har sidan nu, och annu langre sedan jag skrev nagot lasbart ?!
Efter en kort visit i Kratie ( stad i Camb. mellan Laosgransen och Cambodias huvudstad ), sa ar jag nu i huvudstaden.
Bussresan hit tog 6 timmar, vagarna ar helt otroliga. Ungefar som en svensk skogsvag, en sadan med grus och svangar precis overallt. Ar hur som nu i Phnom Penh, och idag har jag och min tyska kollega utforskat staden. Man orkar dock inte sa lange i varmen, vi var trots allt pa 2 marknader. Stora som Degerfors, bada tva.
Forst pa stadens egen marknad, och sedan forpassade vi oss med Tuk-Tuk till Russian Market.
Kopte presenter till nara och kara, kopte ocksa trojor till mig sjalv. En t-shirt kostade 2 dollar ( ca 14 kr , sa da vet du att om du far en av mig nar jag kommer hem sa blev jag inte fattig pa kuppen. Och det ar ju bra !
Imorgon skall jag ta mig till Killing Fields, forst till museet och sedan till faltet. Manga dog dar, kommer troligtvis bli en speciell dag. Men speciella dagar, det ar dagar det med som Jan-e i pistvakt alltid sa.
Nu ska jag leta upp Angela Hoffmann och kolla om vi ska kaka nat och losa varldsproblem : )

Skriv garna en kommentar efter att du last detta, och besok Bilddagboken.se > Alias: Allemansland !
Dar hittar du dagens bilder, har bilder fran kratie ocksa men de har jag pa en Cd i min ryggsack !
Kan val avsluta med att jag mar valdigt bra, och att jag trivs med det som hander har.

yes is it..

RSS 2.0